woensdag 15 oktober 2008

Ik wil naar huis!

"Ik wil naar huis", zei Jackie toen ze in het park aan het spelen was. Ze bedoelde echter het appartement. Gelukkig niet de Schubertlaan. Dat is een goed teken. Jackie past zich razendsnel aan en op het eerste gezicht heeft ze geen heimwee. Maar schijnt bedriegt. Zo heeft ze bijvoorbeeld de namen van al haar vriendinnetjes op papiertjes geschreven en al die papiertjes met plakband aan elkaar geplakt zodat het een grote slinger vormt. En vanavond lag ze in bed en miste plotseling Oompie. Tot huilens aan toe vertelde ze dat ze weer met hem naar de speelgoedwinkel en naar de kinderboerderij wilde. Om daarna met veel gevoel voor drama in tranen uit te barsten: "Mijn lieve Oompie, mijn lieve Oompie, Ooooooooooompiieeeeeee!". Snik, snik, snotter. En dat terwijl ze de hele dag super vrolijk en uitgelaten was!

Het viel ons al eerder op dat ze graag nieuwe vriendinnetjes wil hebben. In het bijzijn van andere kinderen verheft ze bijvoorbeeld haar stem om vervolgens heel hard om haar eigen grappen te lachen. Ondertussen kijkt ze links en rechts of de andere kinderen haar wel gehoord hebben. Heel schattig om te zien maar ook wel zielig. We moeten snel een huis moeten zoeken in een buurt met kleine kinderen, zodat Jackie wat nieuwe vriendinnetjes kan maken.

Marcus is natuurlijk allang gewend. Zolang er maar iemand is die hem voert zou hij ons nog niet eens missen. Eigenlijk huilt hij alleen maar als hij honger heeft of als hij opgetild wil worden. Marcus heeft hele andere problemen. Hij wordt bijvoorbeeld de hele dag belaagd door zijn oudere zus. Jackie is dol op Marcus maar heeft de vreemde eigenschap dat ze hem -net als Joeri altijd doet- veel te harde kusjes geeft. Ze duikt letterlijk op hem om hem half fijn te knijpen en te kussen. Arme Marcus. Soms zit hij vol bewondering te kijken en te glimlachten als Jackie weer eens de clown uithangt maar als ze vervolgens onaangekondigd op het bed spring dan vliegt hij weer enkele centimeters omhoog en is hij compleet verbaasd van wat hem zojuist overkomen is. Nog voordat hij bijgekomen is van de schrik wordt hij opgepakt om geknuffeld te worden. We moeten continue opletten en Jackie uitleggen dat Marcus geen pop is... Het mannetje is echter al zoveel gewend dat hij zijn lot ondergaat zonder een kik te geven. Gelukkig maar want die Smurf krijgt in de toekomst nog een hoop te stellen met z'n zus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten