vrijdag 24 oktober 2008

Halloween

HalloweenHallowe'enIn Nederland vieren we geen Halloween (of het moet Sint Maarten zijn) maar op 31 october is het zo ver en hier in USA is het een BIG thing. Halloween is het feest waar kinderen verkleed langs de deuren gaan om onder bedreiging van ‘trick or treat’ snoepgoed los te peuteren van volwassenen. En daar wordt veel werk van gemaakt. Als je door Amerikaanse buurten rijdt dan zie je veel huizen die uitgerust zijn met skeletten, maskers, spoken en bezemstelen. Volwassenen slaan massaal snoep in en kinderen kunnen wekenlang niet slapen van opwinding.

Jackie raakt niet uitgepraat over Halloween. Ze heeft al een pompoen beschilderd en zo’n beetje elke dag toont ze ons haar volledige collectie prinsessenjurken. Een ding staat al vast: ze gaat als prinses. Prinsessenjurken zijn hier trouwens spotgoedkoop. Hil heeft gisteren een hele mooie blauw/paarse princessenjurk gekocht met kant en tierelantijenen voor maar $24. En voor Marcus heeft ze een kippenpak gekocht, compleet met dikke kippenkont. Super leuk!

De eigenaren van het huis dat we gaan huren (Rod en Kristie, erg aardige lui overigens) hebben ons uitgenodigd om Halloween bij hun te vieren. Er wonen veel kinderen in de buurt dus dat betekent veel snoep voor Jackie. Het is tevens een mooie gelegenheid om alle buren te leren kennen. We hebben er veel zin in en we kunnen echt niet wachten om die smurfen verkleed als Prinses en Kip te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten