woensdag 15 oktober 2008

Eerste indruk

Als je iemand ontmoet dan weet je meestal binnen 3 minuten of het wat is of niet. Met een huis is dat precies hetzelfde. Direct na binnenkomst heb je eigenlijk je keuze al gemaakt. Vandaag bezochten we een huis dat er op papier super uitzag. Het lag ook nog eens in een mooie buurt en had een mooie, grote tuin.

We waren echter nog geen minuut binnen en wisten gelijk al dat het niets voor ons was. Van binnen leek het wel een kasteel met pilaren, marmer, groene getapeerde muren en middeleeuwse lampen. Als ik dit koop dan moet ik ook een paard kopen... en een harnas, zodat ik de rest van mijn leven als ridder kan slijten. Dat wil ik niet en dus zou je na 1 minuut de makelaar vriendelijk moeten bedanken en vertrekken. Dat doe je vreemd genoeg niet. Resultaat is dat je noodgedwongen de rest van de rondleiding moet afmaken en krampachtig enthousiast probeert te doen over dingen die je echt niet mooi vindt.

Ik ga het de volgende keer toch eens proberen. Gewoon direct het gesprek afbreken als je buikgevoel zegt dat het niet goed is:

  • "Sorry, wij zullen waarschijnlijk nooit vrienden worden"
  • "Sorry, jij bent niet geschikt voor deze baan"
  • "Sorry, dit huis is niets voor ons"

Deze voorbeelden alleen al hadden me deze week 3 uur extra tijd opgeleverd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten