vrijdag 3 oktober 2008

Dubbelgangers

Er zijn mensen die denken dat er dubbelgangers zijn van belangrijke personen, zoals George Bush, Dick Cheney (of Jan Peter Balkenende...). Deze dubbelgangers doen de minder belangrijke speeches en de evenementen waar veel publiek bij betrokken is zodat de echte president geen risico loopt. Het is een feit dat George W. Bush een dubbelganger heeft, zoals wordt aangetoond in dit filmpje :-)

Maar gisteren bleek dat ook Sarah Palin een dubbelganger heeft.

Als je deze videoclips ziet, dan kan je niet anders dan concluderen dat deze vrouw geen hersens heeft. Maar in het vice-president debat dat gisteren plaatsvond was ze opeens verassend sterk en energiek. Joe Biden won het debat maar Palin bleek niet de idioot te zijn die ik dacht dat ze was.

Ik vond het persoonlijk niet echt een debat. De kandidaten kregen een vraag en beantwoorden die op hun manier. De moderator ging daar vervolgens niet verder op in en stelde de volgende vraag. Zo werd het meer een vraag-antwoord spel dan een debat. Het hielp Palin om onervarenheid te maskeren door sommige vragen gewoon niet te beantwoorden en een ingestudeerd verhaal op te rakelen. Dit is een techniek die je leert in elke perstraining: "antwoord wat jij wilt antwoorden, de vraag maakt niet uit: vertel je eigen verhaal". Palin deed precies dat en het werkte. Ze verloor "het debat" (volgens de peilingen op CNN, MSNBC en Fox) maar was mijns inziens wel de grote verassing van de avond.

1 opmerking: