zondag 5 oktober 2008

Dag 4

DE ZON SCHIJNT!!!

Hoi! Wat een verschil!

We beginnen langzamerhand te wennen hier in de USA. Jackie lijkt gek genoeg geen heimwee te hebben en wij zijn eindelijk over onze jetlag heen. Met onze auto en routeplanner rijden we overal heen. Rijden hier vergt overigens wel wat gewenning want de regels zijn hier anders. Zo MOET je bij elk STOP bord stoppen. Echt helemaal stilstaan bedoel ik dan. Doe je dat niet dan heb je een boete. Op een kruising heeft degene die het eerste stopt voorrang. Je moet dus met andere automobilisten 'in overleg' om te zien wie er het eerst stopte, en dus ook weer het eerst mag wegrijden. Ook mag je door rood rijden als je rechtsafslaat. Daarvoor moet je wel eerst helemaal stilstaan en mogen er geen auto's aankomen. Hil was dat laatste even vergeten en zorgde op dag 3 bijna voor ons eerste auto-ongeluk door zichzelf voor een aanstormende auto te werpen. Ze wilde gelijk niet meer rijden en gaf de sleutels aan mij. Ik zou vervolgens wel even voordoen hoe je in de States moest rijden maar sloeg even later een verkeerde afslag in en reed als spookrijder recht tegen het verkeer in... Jut en Jul...

En we hebben gisteren om onverklaarbare reden een lekke band gekregen. De manier waarop ze daar hier mee omgaan is: auto omwisselen voor een nieuwe :-)

Ook het appartement begint te wennen. Ik zou nog steeds liever een vaste vloer zien dan al dat vloerbedekking maar gisteren hebben we de meubels even heringericht en we voelen ons nu al iets meer thuis. De locatie van ons appartement is zoals gezegd geweldig. Ik kan vanuit de voordeur de lift inspringen en beneden een capuchino halen bij Starbucks en die dan boven in de woonkamer opdrinken. En als je geen zin hebt om 'm te halen dan komen ze 'm brengen! :-)

SAMSUNG DIGITAL CAMERAZoals ook gezegd zit er onder ons appartementencomplex ook een supermarkt en op aandingen van Hil ben ik daar gisteren met Jack gaan kijken.
NIET NORMAAL!
Dit is de grootste supermarkt die ik ooit heb gezien. Ze hebben alles wat je je maar kan indenken en bijvoorbeeld een gang van 30 meter met alleen maar ijs. Jackie werd gek.

Ter vergelijking met de AH in Naarden is dit ca. 3x zo groot. De service is ook perfect. Als je met je boodschappen bij de kassa komt dan kan je kiezen of je zelf alles inscant en zelf afrekent of dat je dat een kassiere laat doen. Doe je het via de kasssiere, dan worden al je boodschappen gelijk ingepakt in een tasje zodat je het direct kan meenemen.

Gisteren hebben we met Stijn, Nadida en hun zoontje Lamar gegeten in Kirkland. Ook hier was de service perfect. Jackie kreeg bij binnenkomst direct wat kleurplaten en wascokrijt en we hebben de hele avond geen kind aan haar gehad. Toen ze haar bord met macaroni kreeg bleek daar een laag met kaas op te zitten die ze niet lekker vond. Gelijk werd het hele bord vervangen door macaroni zonder kaas, zonder additionele kosten. Toen we vertrokken kreeg ze nog een kadootje uit een schatkist. Heel leuk allemaal (en slim, want Jackie wil vanaf nu alleen nog maar hier eten).

We hebben een hoop stadjes gezien in de afgelopen dagen maar Bellevue en Kirkland zijn echt de leukste. Vooral in Kirkland gebeurt er veel. Hier lijken ook alle mooie mensen te wonen want je kijkt je ogen uit naar wat er allemaal voorbij komt lopen. We hebben besloten dat we ons huurhuis gaan zoeken in Bellevue, Kirkland or downtown Seattle. Het enige probleem is alleen dat er een enorme vraag is naar huurhuizen en er dus niet zo veel beschikbaar is. We gaan nu vertrekken om een rondje te maken lang wat huurhuizen:


Meer foto's volgen zodra ik een nieuwe lezer heb gekocht voor mijn memorycards.

2 opmerkingen:

  1. Wow! Starbucks als je je appartement uit stapt! Ik ben jaloers!
    Ja, die Amerikanen zijn heel leuk met kinderen. Wat een prachtige huizen! Ik ga voor huis 1. Past volgens mij helemaal bij jullie! Hoewel de anderen er ook waanzinnig uit zien!
    Ik vind het super schattig om te zien hoe Jackie zich al aanpast. Zo lekker d'r eigen dingetje doet....kuikentjes neer zet. Wat is het toch een lief grietje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. die huizen zien er super wijs uit! ook al zijn ze dan van hout ;-)

    BeantwoordenVerwijderen