zaterdag 18 oktober 2008

Beverly Hills Chihuahua

beverly-hills-chihuahua-20080414055126091_640w[1] Ik vraag Jackie al een week wanneer ze nou meegaat naar de film. "Overmorgen", antwoord ze steevast, gevolgd door "goed?" alsof ze het echt meent. Overmorgen is voor haar een soort Sint Juttemis, maar gisteren was het dan eindelijk zo ver. Jackie en ik gingen naar de film. Beverly Hills Chihuahua, een (slaapverwekkende) film over hondjes in Beverly Hills.

Het was de eerste keer dat Jackie naar de bioscoop ging. Ik had haar verteld dat ze moest fluisteren en niet op de stoel mocht gaan staan. En ze mocht ook niet met andere mensen praten. Weet ik veel dat de voorstelling van 19:30 hier vol met kinderen zit?

En die bleken ook niet te fluisteren en spraken gewoon met iedereen die in hun buurt zat. De enige die niets terugzei was Jackie, al mijn excuses, uitleg en aanmoedigingen ten spijt...

Jackie was compleet onder de indruk van de hele ervaring. Allereest had ze een medium(!) popcorn besteld die ongeveer zo groot was als zijzelf. En ze kreeg er ook nog een halve liter fanta bij (inclusief gratis refil!). Geen wonder dat veel Amerikanen last hebben van zwaarlijvigheid. Wat hier medium is, zou in Nederland SUPERLARGE genoemd worden. Het leek wel of de stoel bezet was door een popcornzak en een gigantische fantabeker. Ergens daarachter zat Jackie, die je amper nog kon zien. Ze maakte in het begin drie keer een opmerking: "wat een grote TV" en heeft vervolgens geen woord meer gezegd. Tegen niemand! Ze lachte om geen enkel grapje en na een half uur vroeg ze of we weer naar huis konden gaan.

De popcorn was niet eens een kwart leeg en we stonden alweer buiten. Jackie had weer de grootste mond en huppelde de hele bioscoop door terwijl ze links en rechts films aanwees waar we ook heen moesten: Bolt, Madagascar 2, Shrek 4, een waslijst aan toekomstige films werd aangewezen.

"Vond je het eigenlijk wel leuk?" vroeg ik. "Ja, heel leuk" antwoordde ze stoer en vervolgens begon ze mij de hele film uit te leggen alsof ik degene was die als een zombie naar de film zat te kijken. Thuis in bed raakte ze niet uitgepraat over de popcorn, de fanta en de hondjes. Ik begrijp en niets meer van! Volgende maand gaan we het nog maar eens proberen met de premiere van Bolt.

1 opmerking: