vrijdag 26 september 2008

Pim was right!

Kijk nou, Den Haag is eindelijk wakker geworden! Na een winterslaap van meer dan 10 jaar is gisteren eindelijk een debat gevoerd over overlast van Marokkaanse jongeren. En daarbij werd de conclusie getrokken dat het respectloos gedrag niet langer mag worden gedoog.

Citaat: "Marokkaans-Nederlandse jongeren zorgen volgens hen sinds tien jaar in toenemende mate voor problemen in de vier grote steden, maar ook bijvoorbeeld in Ede, Nijmegen en Gouda. "Het gaat om respectloos gedrag: vernieling, intimidatie, schelden en spugen", aldus Ter Horst en Hirsch Ballin."

PimFortuyn[1] Fortuyn constateerde dit probleem overigens 10 jaar geleden al (zie video) en stelde plannen voor om het aan te pakken. Destijds door links afgedaan als discriminatie en stigmatisering.

Nu, 6 jaar na de moord op Fortuyn en honderden incidenten later is de rest van de Nederlandse politiek er eindelijk ook achter dat deze overlast aangepakt moet worden. Het bewijst het totale gebrek aan daadkracht van het kabinet en het gebrek aan visie van de heren Ad Melkert, Paul Rosemuller, Thom de Graaf en Marcel van Dam.

Regeren is vooruitzien.

Pim was right!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten