dinsdag 2 september 2008

Hello... Goodbye!

SDC11116 Vandaag was de grote dag.

Na maanden wachten konden Hil en ik eindelijk naar het Amerikaanse Consulaat voor ons visum intake gesprek. We waren er klaar voor!

Het Amerikaanse Consulaat zit in Amsterdam en is afgeschermd door een groot gietijzeren hek.

SDC11117Buiten staat een rij mensen in de stromende regen te wachten tot ze naar binnen mogen.

Via een intercom stelt een mederwerker je wat vragen. Hij doet dat op de meest efficiente (onvriendelijke) manier: Name? Are you here alone? What is the purpose of your visit?
Geen tijd voor chit chat...

Een beetje overrompeld vertel ik de man wie ik bent, wie ik heb meegenomen en wat ik kom doen. De poort gaat open. Je wordt uitgebreid gescand door een beveiligingsbeamte die je tevens vraagt of je alle batterijen uit je telefoon en camera wil halen. Hij controleert alles behalve de kinderwagen, waar je logischerwijs alles in zou meesmokkelen... maargoed. We mogen het gebouw in.

Amerikanen zijn super streng wie ze wel en niet het land in laten, dus alles was door Microsoft is tot in de puntjes voorbereid, in drievoud! Het enige wat wij zelf moesten voorbereiden waren de pasfoto's... en laat dat nou juist hetgene zijn wat mis ging. Onze pasfoto's bleken te klein te zijn! En dan is het snel afgelopen.

Bedankt voor uw komst en tot ziens! 5 minuten later stonden we weer buiten. Morgenochtend kunnen we het opnieuw proberen, met nieuw pasfoto's.

ps. ooit geprobeerd een pasfoto te maken van een 4 weken oude baby?

SDC11124

1 opmerking:

  1. Hang in there Raul and Hil!
    It will be worth-while.
    Good Luck OK?

    BeantwoordenVerwijderen