maandag 8 september 2008

Disneyland

741~Donald-Duck-Posters Jackie en ik waren vrijdagmiddag na school even naar het kleine speeltuintje in Naarden-Vesting gegaan.

Daar was ook een vrouw met haar kind. Een erg leuke meid, dus ik besluit een gesprekje met haar aan te knopen.

We praten over van alles en nog wat en op een op een gegeven moment gaat het gesprek over speeltuintjes en Disneyland.

"Het is eigenlijk grappig dat die kids zo'n simpel speeltuintje zo leuk vinden", zeg ik. "Wij waren vorig jaar in Disneyland Parijs en daar betaal je de hoofdprijs voor een hotel dat niet eens zo goed is. Om nog maar te zwijgen over het eten".

Mijn klaagzang over Disneyland ging nog even verder:

"Als je de volgende dag in het Disney park bent dan ziet het er zwart van de mensen. Je staat minimaal 2 uur in de rij voor een attractie... Elke attractie!"

"Ik stond in de rij voor Dumbo de vliegende Olifant en al na 5 minuten vroeg Jackie hoe lang het nog ging duren... Na 45 minuten wachten waren we nog niet eens halverwege en moest ik -met compleet overstuur kind- de rij alweer verlaten... Heb 'r als troost maar een ijsje gegeven... van 4 euro!"

"En wat dacht je van al die rondlopende Disney figuren? Daar was ze bang voor! Ze wilde geen enkele foto met ze maken en op de ene -geforceerde- foto die we hebben staat ze met een gezicht alsof ze net ontvoerd is door Donald Duck"

"Je geeft dus 1200 euro uit voor een weekendje Disneyland met als resultaat een kind dat nachtmerries heeft van Donald Duck, in geen enkele attractie is geweest en liever naar het kleine, gratis speeltuintje om de hoek was gegaan"

Nadat ik ben uitgeraasd vertelt ze me dat ze net een reis naar Disneyland Californie aan het plannen zijn. Ze vraagt me of ik daar wel eens ben geweest?

Ik antwoord dat we over 3 weken emigreren naar Amerika en beginnen met een bezoek aan Disneyland in Californie!

"Echt waar???" vraagt ze. "Dat is ook een toeval!!! Bij welk bedrijf ga je werken?"

"Bij Microsoft", antwoord ik, "en waar werk jij?"

"Bij Disney..."

...

1 opmerking:

 1. Hoi onbekende bekende,
  Ik lees jullie weblog nu een paar maanden. Ik kwam er terecht via een zoekmachien en de term "emigreren- Amerika -weblog".
  Wij zijn namelijk verliefd op dat land en mijn stille wens is om daar ooit eens heen te verwijzen. Heerlijk om weg te dromen bij jullie verhalen. Daarnaast werd ik gepakt door de mooie foto's van jullie kids, huis enz. Mijn jongste dochter wordt in december 4 en lijkt in haar doen en laten erg op Jackie. Pakt ook allerlei koffers in voor de vakantie naar Amerika. Stopt daar ook de afstandsbediening van de dvd in .....fijn ja....duurde even voordat we daar achter waren.
  Ik voel me nu toch echt wel verplicht om eens een berichtje achter te laten. Ik weet nu alles over jullie....misschien leuk om wat over je lezers te weten?
  Ik heb zelf van onze vakantie naar Florida een weblog gemaakt. Je moet zeker "Kelly park" lezen. Een geweldig mooi park met tubes (van de grote autobanden) die je bovenop je suv gooit en er mee het park in rijdt. In dit park kun j heerlijk "tuben" in het wild te midden van schildpadden, wasbeertjes en de mooiste vissen. Amerika op zijn best! Ik hoop nog lang te genieten van jullie belevenissen. Kan niet wachten op de foto's van jullie huis straks. En die HD versies van de filmpjes is dat alleen voor familie? Of mag een onbekende bekende daar ook van genieten? Je kunt mijn weblog zien in mijn profiel "Florida 2008". Ik hou ook een weblog bij over mijn klas. groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen