zaterdag 6 september 2008

Daadkracht

Interessant om het totale gebrek aan daadkracht te zien van de Nederlandse politiek. Marokkaanse hangjongeren vormen al jaren een probleem maar niemand in de politiek voelt zich geroepen om keihard op te treden. Het is maar een heel klein deel dat zich misdraagt, hoor je dan. En als het weer een keer uit de hand loopt dan zegt Burgemeester Cohen daadkrachtig: "je blijft met je poten van ons overeidspersoneel af!".... en doet vervolgens niets.

Ook de Gemeente Ede is een voorbeeld van gebrek aan daadkracht. Ze kondigen "onorthedoxe maatregelen" aan om de overlast van Marokkaanse reljeugd tegen te gaan. En wat doet ze? Een samenscholingsverbod van meer dan 4 personen! Wat is daar in hemelsnaam onorthodox aan??? Daarmee bestrijden ze alleen het symptoom en niet het probleem. Niemand die eens een ideetje oppert over heropvoedingskampen, veel zwaardere straffen voor "kleine" crimiliteit of gewoon keihard ingrijpen door desnoods de ME. Pim Fortuyn had goede ideeen maar die werd letterlijk en figuurlijk de mond gesnoerd door links denkend Nederland. Ondertussen laten de peilingen zien dat Nederland weer massaal CDA, PVDA en SP stemt en zo slapen we met z'n allen rustig verder....

Zo, even wat stoom af blazen. Emigreren is eigenlijk helemaal zo gek nog niet...

1 opmerking:

  1. Helemaal eens. Lees ook even de column van Jurgen Raymann in de Telegraaf van vandaag (7-9). Dit is een erg verfrissende kijk op de zaak vanuit zijn interessante achtergrond.

    BeantwoordenVerwijderen