woensdag 3 september 2008

APPROVED!

Vandaag was de tweede poging en die ging beter dan de eerste poging gisteren.

Om het Amerikaanse consulaat binnen te komen moet je eerst twee beveiligingsposten passeren: eerste een pre-check (waar we gisteren strandden)en daarna de echte controle. Dan pas word je toegelaten tot de wachtruimte.

In de wachtruimte is het druk. Na ca. 30 minuten wachten zijn we aan de beurt. Een dame vraagt ons om paspoorten, pasfoto's en formulieren. Ze heeft ook wat verassingen in petto, die vooraf niet helemaal duidelijk waren:

  • alle familieleden moeten een DS-156 formulier invullen maar als man moet je daarnaast ook nog een DS-157 formulier invullen
  • pasfoto's moeten aan strenge eisen voldoen: de achtergrond moet wit zijn, je mag niet lachten en de foto moet minimaal 2 x 2 inch groot zijn.
  • voor iedere visum aanvraag is een aparte envelop vereist, geadresseerd aan jezelf en voorzien van voldoende postzegels (6,80 euro).
  • je moet per visumaanvraag 89,08 euro storten op de bank account van het Amerikaanse consulaat en daarvan een bewijs (print-out) meenemen
  • je moet ter plekke ook nog eens $500 afrekenen voor "fraud detection"
  • je kan niet pinnen en moet alles dus met creditcard betalen!

De vrouw bestudeert alles aandachtig en zet wat stempels. Het voorwerk is gedaan, nu moet we wachten op een gesprek met de immigration-officer.

Na 10 minuten worden we opgeroepen. De officier stelt allerlei vragen: voor welk bedrijf ga je werken? wat voor werk ga je doen? word je een executive? hoe lang ga je in Amerika blijven? hoe lang werk je al bij Microsoft?

Hij tikt van alles in de computer en zegt op een gegeven moment "I will approve  your visa application. Congratulations. You will love the USA". Hij vertelt ons nog dat het erg mooi wonen is in Seattle en neemt afscheid. Volgende emigrant!

Onze aanvraag is goedgekeurd!!! We mogen nu officieel 3 jaar in Amerika wonen!USArouteHD_htm_txt_USA_routeHD4_cmp

1 opmerking: