maandag 22 september 2008

Amerika

1...

flag31024De Amerikaanse staatsschuld is nog nooit zo hoog geweest, de oorlogen in Irak en Afghanistan kosten miljarden (per maand), de huizenmarkt is ingestort, de financiele markt vorige week overiges ook, grote banken, verzekeraars en hypotheek-verstrekkers vallen bij bosjes om, NAFTA en de economische malaise zorgen voor grote werkloosheid en de Amerikaanse regering heeft zojuist haar plannen ontvouwd om een staatsfonds in het leven te roepen die met honderden miljarden(!) dollars de financiele crisis in Amerika een halt toe moet roepen... Een bijstandsuitkering van de overheid voor financiele bedrijven. En dat alles in het land van het kapitalisme en de vrije marktwerking...

Alles overigens betaald door de Amerikaanse belastingbetaler. En raad eens wie daarbij een handje komt helpen? Jawel, de familie Pesch in hoogst eigen persoon!

Op het moment dat Amerika in z'n diepste crisis ooit zit gaan wij ernaar emigreren om onze "American Dream" te verwezelijken en een bijdrage te leveren aan het aflossen van de staatsschuld. Dat is ongeveer vergelijkbaar met emigreren naar de Noordpool terwijl je weet dat ie smelt :-)

Over precies 1 week springen we in het grote zwarte gat van bijna 10 Triljard...

USA Gross National Debt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten