donderdag 14 augustus 2008

Muggenspul

Gisteren ging ik Jackie naar bed brengen. Toen ik het deken over haar heen wilde doen vroeg ze me of ik haar deken even in de lucht kon houden. Ze keek naar de tekst die erop stond en zei: "daar staat: he-hello, ja-jack-jackie, Hello Jackie!".

Ik wist niet wat ik hoorde!??!?!!! Kind is nog maar net 4 jaar oud, is nog nooit naar school geweest en heeft zichzelf geleerd om te lezen!!! In het Engels!
Wat is het nummer van de Telegraaf??? Dit is een wonder!

Ik pakte snel een boek uit de kast. "En hier, wat staat hier?".

Ze keek geconcentreerd naar het boek, wees met haar vingertje naar de letters en zei: "Ji-jip-en-ja-jan-jannek-neke, Jip en Janneke!". Dit is niet normaal meer. Ik wist niet hoe snel ik Hilde moest roepen en een camera klaar moest zetten. Ons kind is hoogbegaafd!

Hil kwam naar boven gerend, ze had door al mijn enthousiaste gegil het idee gekregen dat er iets ergs gebeurd was. Ik pakte een busje muggenspray waar met grote duidelijke letters "OFF" op staat. Dat is overigens ook de enige tekst die erop staat maar dat maakte niet uit. Geen risico's nemen, deze demo moet goed gaan.

Ik hield het busje met de letters OFF voor haar neus en zei "hier, zeg maar wat hier staat". Jackie keek aandachtig en zei: "mu-mu-muggen-spul, Muggenspul!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten