dinsdag 19 augustus 2008

Death for Drugs traffickers

SDC11617 Toen ik in het vliegtuig m'n visa flyer voor Singapore invulde zag ik daar met grote letters staan: "Death for drugs traffickers under Singpore law". Plotseling bedacht ik me dat ik een aanzienlijke voorraad pillen bij me had. Ze zijn bedoeld om over je jetlag heen te tomen en zijn qua uiterlijk niet te onderscheiden van een gemiddelde drug.

Ik had ze speciaal in Amerika gekocht omdat ze daar sterker zijn dan wat wettelijk verkocht mag worden in Nederland en heb werkelijk geen idee of Melatoline in Singapore verboden is.

Wat te doen? Ik kan ze niet weggooien na aankomst want dan ben je meteen verdacht. Op de douane afstappen en vragen of ik het busje pillen mee mag nemen leek me ook niet zo slim. Dan maar gewoon doorlopen en hopen op het beste. Het ging goed. Ik heb zo'n pil vervolgens ingenomen om daarna midden in de nacht 3 keer wakker te worden en de volgende dag toch weer een mega jetlag te hebben. Die pil werkt dus voor geen meter. Ben dus bijna voor niks op de electrische stoel beland...

Die dreiging met boetes en lijfstraffen zie je overal in Singapore. Meer dan 30.000 Singapore dollars bij je zonder dat op te geven? 3 jaar cel! Kaugum kauwen in de metro: $1.000 boete. Papiertje op de grond gooien: $400. Het resultaat is overigens wel een super schone en veilige stad. Zwaardere straffen helpen dus blijkbaar wel. Misschien moet de Nederlandse Rechterlijke Macht eens naar Singpore op werkbezoek...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten