dinsdag 12 augustus 2008

4850

De consultatievrouw is vandaag langsgeweest om onze kleine Smurf met eigen ogen te bewonderen. Ze heeft 'm ook gewogen en hij weegt nu 4850 gram. Dat betekent dat hij in 15 dagen bijna een halve kilo is aangekomen. Normaal niet iets waar je trots op moet zijn maar voor babies is dit een goed teken. De Smurf ligt 
dus goed op schema. Het kan ook niet anders want hij doet al 15 dagen niets anders dan twee dingen: eten en slapen. Een beetje de ideale baby uihangen dus.

Hij kan ook al objecten volgen met z'n ogen en z'n nek is sinds kort sterk genoeg om eigenwijs om zich heen te kijken als je 'm oppakt. Wat een wonderkind he?

Alleen als hij honger heeft dan reageert hij als een bezetene en hapt hij hijgend naar alles wat er in z'n buurt komt. Het enige wat je dan hoort is "eh-eh-eh-eh- eh-EH-EH-EH-EH-EH" op een hele irritante, monotone en indringende manier.

Het werkt als een soort alarmsysteem en zorgt voor een tijdelijke panieksituatie in huize Pesch. Hil weet op zo'n moment niet hoe snel ze haar shirt omhoog moet trekken om hem van voedsel te voorzien. Maar direct daarna valt Marcus weer in slaap tot de volgende voedertijd.

Huilen doet hij ook niet, hooguit wat grommen als iets hem niet bevalt of kreunen als hij een krampje heeft. Wat dat betreft is hij totaal anders dan Jackie die zo'n beetje de hele wereld bij elkaar schreeuwde als ze ook maar iets voelde wat op een krampje leek. Deze reactie heeft Marcus alleen maar als je hem met een douchekop besproeit :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten