donderdag 3 juli 2008

Visum aanvraag

SAMSUNG DIGITAL CAMERAVandaag is via FedEx mijn visum aanvraag binnengekomen! Een dik pak papier met daarin voornamelijk een beschrijving waarom ze mij voor de rol in Redmond willen hebben. Het werkt namelijk zo in Amerika dat je als buitenlander alleen een baan kunt krijgen als het bedrijf kan aantonen dat ze geen Amerikaan kunnen vinden die over dezelfde capaciteiten beschikt.

Op zich een goed systeem, wat de lokale arbeidsmarkt gezond houdt. Het document bevat daarom zo'n beetje alle details van m'n huidige en toekomstige baan. Erg handig om te kopieren voor m'n C.V., dan heb ik dat gelijk in het Engels en op de manier waarop zij het formuleren klikt het ook allemaal wat beter :-)

Als je het leest dan denk je dat ze het over de opvolger van Bill Gates hebben. Wat zijn de verantwoordelijkheden, welke authority, hoeveel is de functie waard voor Microsoft (in $$$), budget responsibility etc. Het lijkt wel een SEC filing. Heb echt in een deuk gelegen van sommige passages. Helaas kan ik dat op deze blog, i.v.m. vertrouwelijkheid, niet delen...

In het document word ik overigens aangeduid als "Alien" (aliens role, aliens education, aliens work experience...). Wat de Alien nu moet doen is visa application form (DS-156) invullen, pasfoto maken, paspoort zoeken en dat -samen met de visum aanvraag- indienen bij het Amerikaanse consulaat.

Hoogste tijd om m'n vliegende schotel te starten en naar Amsterdam te vliegen.

Groeten,

E.T.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten