woensdag 9 juli 2008

Nieuwe keuken

Na 3 jaar overleven met werkelijk de oudst mogelijke keukenapparatuur die je je kan indenken is het eindelijk zover: we hebben een nieuwe keuken! Of beter gezegd, nieuwe keukenapparatuur. De keuken zelf is nog steeds hetzelfde: oud. Maar om potentiele huurders niet helemaal af te schrikken heben we de apparatuur vervangen door een state-of-the-art combimagnetron, hetelucht oven, inductieplaat en fluisterstille vaatwasser. Hier kunnen we zelf welgeteld twee maanden van genieten en daarna zijn het de nieuwe huurders -fingers crossed- die deze spiksplinternieuwe apparatuur kunnen gaan afschrijven.

SDC10267

Hilde kende nog een super handige electicien en klusjesman en die heeft alles er keurig ingezet vandaag. Ik besloot niet werkloos toe te kijken en stond meteen paraat om samen met hem de nieuwe oven te plaatsen. Zag daarbij even een scherp uitsteeksel over het hoofd. Resultaat: halve pink eraf, bloed, pleister, niet prikkende jodium (die toch prikt!), bijna flauwvallende Raul...

Enfin, die man heeft uiteindelijk alles zelf gedaan terwijl ik een nieuwe uitdaging gevonden had in het stellen van de keukenkastjes.

Overigens grappig hoe sommige electiciens denken dat iedereen verstand heeft van electra. Geregeld schoot hij me aan om te brainstormen over fases, nuldraden, P1, P2, P3 en wat al niet meer. Het domme is dat je de eerste keer beleefd knikt en probeert mee te praten. "Ja, dat is gek van die nuldraad" hoor ik mezelf nog zeggen, zonder een idee te hebben wat een nuldraad doet. Blijkt het nog de goede opmerking te zijn ook! Nadat we samen een installatietekening bestudeerd hebben vond hij ineens zelf de oplossing. "Verdomd, je hebt gelijk, de nuldraad!" roept ie, en vanaf dat moment werd ik als expert geraadpleegd bij elke tegenslag. Heb dus snel even op Google Live Search opgezocht wat een nuldraad eigenlijk doet...

Ondertussen is "Increadible Hil" bezig om de bezem door het huis te halen want er komt een morgen een fotograaf langs om foto's te nemen (duh). Met alle troep die de keukenverbouwing had veroorzaakt was dit een onmogelijke opgave maar opeens verschenen onze redders nood, Martijn en Sabine, die ons een handje geholpen hebben. Hele huis ziet er nu uit om door een ringetje te halen. Behalve mijn studeerkamer, die is nog steeds een puinhoop. Daar ga in NU aan beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten