dinsdag 8 juli 2008

Nesteldrang

Incredible Hil Een interessant biologisch fenomeen: Nesteldrang.
De baby wordt volgende week donderdag verwacht en Hil raast hier als een ware tornado door het huis. Alles wordt ondersteboven gehaald, schoon gemaakt en heringedeeld terwijl ze ondertussen vrolijk fluitend de dag door gaat.

Ondertussen krijg ik (de "luie kwezel") allerlei opdrachten naar m'n hoofd geslingerd:

- uit je bed, kom kom, het ruikt muf, ik ga het bed
  verschonen (was 3 dagen geleden ook al gebeurd)

- morgen komt de nieuwe keukenapparatuur dus je 
  moet vandaag echt de garage aan kant maken!

- en Bjob (dat ben ik) ik wil geen kleren meer op 
  het slaapkamerkastje, dat had ik toch al gevraagd?

- wat doet deze sweater hier op de grond???

- je moet trouwens ook je werkkamer opruimen, het
  is een grote puinoop, je krijgt het druk vandaag!

Ze heeft de laatste tijd veel weg van dat figuurtje uit "The Incredibles", die superkrachten heeft en daardoor alles tegelijk kan doen.

De baby weet straks niet wat hij meemaakt. Alle kamers zijn spik en span (met uitzondering van mijn werkkamer dan). Laatst werd ik wakker van een sterke geur, bleek dat Hil ijverig de binnenkant van Jackie's boekenkast roze aan het schilderen was. Ondertussen had ze alle badkamers schoongemaakt en de keukenkast opnieUw ingericht. Gisteren kwam ik beneden en trof daar Hil aan, staand op een klein krukje, met in haar linkerhand een spons en in haar rechterhand een zeem. Ze was alle ramen aan het wassen want die waren "vies". Stofzuigen gebeurt nu dagelijks, bed verschonen elke drie dagen, het lijkt wel een 5 sterren hotel hier. En het blijft niet bij binnen, want buiten zijn nieuwe planten en bloemen geplant en die staan nu allemaal in bloei. Het gras is overigens ook gemaaid... dat taakje heb ik dan gedaan... nu nog m'n sweater oprapen van de grond en dan is het huis klaar voor de nieuwe Smurf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten