woensdag 16 juli 2008

Eigen Huis en Tuin

Het huis moet er natuurlijk tip-top uitzien voor de verhuur. Daarom ben ik als een heuse Nico (van Eigen Huis en Tuin) allerlei klusjes aan het doen. Kastdeur schilderen, plint vastlijmen, vaatwasser stellen, keuken kitten, etc. etc. Gisteren kwamen Elise en Rene langs om een handje te helpen. Hilde en Elise gingen de garage opruimen en Rene en ik besloten de keuken te gaan kitten. Na wat aanmodderen hadden we de ideale techniek gevonden: randen afplakken, kit opspuiten, glad trekken en afplaktape verwijderen. Klaar!

Het resultaat was SUPER strak. Professioneel gewoon! We hadden al plannen voor een eigen bedrijf: R&R kitservice. De miljoenen zouden binnenstromen. Daarna heb ik nog het deurtje van de keukenkast afgeschilderd met hoogglans gloss en ben gaan slapen.

Het is altijd leuk als je dan de volgende dag wakker wordt. Je kan haast niet wachten om het eindresultaat te zien. De keuken zag eruit om door een ringetje te halen alleen was er een muskiet tegen m'n net geschilderde deur aangevlogen. In paniek probeer ik de muskiet te bevrijden maar bij de reddingsactie blijven twee poten van hem aan de deur kleven. De muskiet heeft het niet gehaald. De kastdeur ook niet. Om de muskieten poten weg te werken moet ik die hele deur weer opnieuw schuren en schilderen... zonde van al het werk...

Ik loop naar de keuken om wat spullen terug te zetten. Prik ter controle even in de kitlaag. Als ik m'n vinger wil terugtrekken blijkt ie vastgeplakt te zitten. Voordat ik er erg in heb trek ik de halve kitstrip eraf. Paniek! Het lijkt wel of die kit eeuwig flexibel blijft, nooit opdroogt ofzo??? Daar gaat ons bedrijf! Binnen 5 seconden heb ik de hele kitlaag verwijderd. De keuken is weer zoals ie was. Zucht. En terwijl ik dit intik voel ik dat m'n arm aan het buro plakt (echt waar). Zit er v*rd*mm* een klodder kit aan m'n overhemd. Dit wordt me teveel. Heb even een moment voor mezelf nodig: AAAAAAARRRRRRRGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten