woensdag 9 juli 2008

Overvallers gezocht

Het klinkt als een wervingscampagne voor overvallers maar dat is het natuurlijk niet. De Politie Amsterdam-Amstelland neemt een voor Nederlandse begrippen gewaagde stap en publiceert vandaag de foto's van overvallers die Amsterdam de laatste tijd onveilig hebben gemaakt: http://www.overvallersgezocht.nl/

Ik vraag me overigens af of er uberhaupt iemand is die de verdachte zou herkennen op basis van deze foto's... Zelfs de moeder van de dader zou waarschijnlijk haar eigen zoon niet kunnen aanwijzen, maargoed, er zit natuurlijk altijd wel een domme overvaller tussen die z'n bivakmuts vergeten is, zoals deze:

In Amerika gaan ze overigens een heel stuk verder. Daar kan je op een website je adres intikken en zie je gelijk waar alle "sex offenders" bij jou in de buurt wonen.
"Offenders near me" heet die functie. Heb even het adres van een collega gebruikt met het volgende resultaat (incl. foto, adres, aard van het misdrijf etc.):

Sexoffenders
schaal is ongeveer 20 kilometer

Ik zal mijn collega eens informeren dat er een sex offender is die bij hem om de hoek woont. De veroordelingen zijn overigens zwaar. Bijv. voor 'voyeurism' wordt je gelijk bestempeld als level III Sex offender, de zwaarst mogelijke classificering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten