vrijdag 25 juli 2008

Controle in het ziekenhuis

Baby Pesch heeft zojuist een nieuw target gekregen: 31 Juli 2008. Hij heeft nog welgeteld 1 week of zelf de beslissing te maken om eruit te komen, anders wordt hij er volgende week donderdag zonder pardon uitgehaald. Of ie wil of niet. Het is trouwens ook precies de datum waarop Sabine jarig is! Mocht het dus allemaal zo lopen dan hebben ieder jaar een groot feest op 31 juli! Leuk!

Dit alles hoorde we vandaag is het ziekenhuis van Meneer Dik, de vader van een vriendje van me, Michael Dik. Doctor Dik... haha (flauw grapje). Nog flauwer is dat z'n zoon piloot is bij Lufthansa... Captain Dik dus :-) Maargoed, het is een aardige, serieuze man die erg veel verstand heeft van z'n vak. Hij ging een echo maken (waar ik wederom niet veel in zag) en deed wat routinecontroles. Jackie gedroeg zich voorbeeldig. Ze was rustig, fluisterde en luisterde naar alles wat we haar zeiden. Misschien was ze een beetje onder de indruk van het ziekenhuis.
Ze stelde namelijk continu vragen:

  • Waarom zitten mensen in een ziekenhuis?
  • Zitten er ook kinderen in een ziekenhuis?
  • Hoe oud zijn die kinderen dan? 5 jaar of ouder?
  • Maar missen die kinderen hun papa en mama dan niet?
  • enzovoort, enzovoort, enzovoort

Ik weet niet of het opvoedkundig verantwoord is maar ik heb haar maar verteld dat ze elke dag veel gezonde dingen moet eten. Appels en zo. Dan komt ze nooit in een ziekenhuis. Veel indruk heeft het overigens niet gemaakt want toen we beneden bij de uitgang stonden vroeg ze alweer om een ijsje....

Maar terug naar het onderwerp Dokter Dik. We zitten dus bij de dokter en Jack is voorbeeldig. Totdat ze op een gegeven moment besluit om haar mening te delen: "He papa, die meneer heeft heel wit haar he?". Ik knik en probeer haar te negeren. Ze kijkt Meneer Dik aan. In haar wereld heeft alleen Sinterklaas wit haar, dus de volgende vraag kon ik ook wel zien aankomen "Dan is hij vast heeeeel oud".
Tot zover ons voorbeeldige kind :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten