zaterdag 21 juni 2008

Voetbal in USA

Ik snap er niets meer van... Dacht dat Amerikanen niets gaven om voetbal. Niets is echter minder waar. Zo'n beetje alle collega's hier volgen de EK en alle wedstrijden worden uitgezonden op ESPN. Door het tijdsverschil is dat hier in de middag. Overal in Microsoft hangen TV's waarop de wedstrijden live te zien zijn. Bovendien wordt elke wedstrijd standaard uitgezonden in High Definition. Vreemd genoeg zie je op de voetbalvelden op de Microsoft campus ook mensen voetballen. Er schijnt een interne Microsoft leage te zijn en zelfs een "all star team" dat speelt tegen andere grote bedrijven, zoals Boeing. Dat gebeurt dan -geheel in USA stijl in het American Football stadium van de Seattle Seahawks: Qwest Field (waar normaal ca. 70.000 mensen in passen :-))

Gek genoeg is het ook wel cool om het typische Amerikaanse commentaar te horen bij de wedstrijden (dual commentaar, analyses etc). Herhalingen tijdens de rust worden voorzien van alle technieken die ook bij American Football gebruikt worden: 3D animaties om te zien of iemand buitenspel was of niet, tekeningen op het scherm om de tactiek uit te leggen, statistieken, speler informatie etc.).

Zaterdag a.s. verzamelen zo'n beetje alle Nederlandse collega's zich in een Irish pub in Kirkland om de wedstrijd te volgen maar om die tijd zit ik in het vliegtuig terug naar huis...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten