woensdag 18 juni 2008

Service

Aan het hoge service niveau in de USA ga je snel wennen. In het begin voelt het een beetje "gemaakt" maar na een dag of drie wordt het de nieuwe standaard.

Bij aankomst in mijn hotel in downtown Seattle (Hotel 1000) parkeerde ik de auto pal voor de deur bij "Valet Parking". Je wordt direct keurig welkom geheten, laat de sleutels in het contact zitten en stapt zo het hotel binnen. Geen gezoek naar een parkeerplaats of gesjouw met koffers. Gewoon de auto achterlaten, that's it!

SDC10063Eenmaal binnen word ik meteen herkend als terugkerende klant: "Welcome back mister Pesch. Thanks for choosing Hotel 1000". Omdat ik een "vaste klant" ben word ik ongevraagd gratis geupgrade naar een Suite (een soort tweekamer appartement met zithoek, slaapkamer, twee grote plasma flatscreens, waterval douche etc.) Heel slim, want ik was hier pas 1 keer eerder geweest, dus zo "vast" was ik als klant nog niet. Maar nu wel!

Elke ochtend bel je naar beneden en 5 minuten later staat de auto klaar voor de ingang van het hotel. Maar het kan nog eenvoudiger. Het valet parking team houdt namelijk je gewoonten bij. Dus als je na de derde dag terugkomt uit je werk dan word je persoonlijk welkom geheten: "Welcome back mister Pesch, hope you had a good day. Would you like to have your car tomorrow at 08:00 again?".
Dat scheelt dan weer een telefoontje en ik kan 5 minuten langer uitslapen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten