maandag 30 juni 2008

Met de trein...

Van een Porsche naar een Audi A6 naar de trein. Het gaat duidelijk de verkeerde kant op met m'n leven... Een aparte ervaring overigens,  na 16 jaar voor het eerst weer met de trein naar kantoor...

Sinds ik mijn lease auto heb ingeleverd (in april) moet ik noodgedwongen thuiswerken of een auto van iemand lenen. Gelukkig trouwden Sabine & Martijn en Elise & Rene kort achterelkaar en kon ik drie weken gebruik maken van hun auto's. Maar deze week ben ik aangewezen op het openbaar vervoer. En na 16 in een auto van A naar B te hebben gekacheld is dat toch best een aparte ervaring.

SDC10169Allereerst miste ik -door m'n eigen schuld- de trein (is toch denk ik iets structureels want ik miste eerder m'n vliegtuig). Probleem is dan dat je vervolgens minstens een half uur moet wachten op de volgende trein (en je zit dan in een stoptrein i.p.v. een sneltrein).

Tweede tegenvaller was het tarief. Kaartje 1e klas Naarden-Bussum naar Schiphol kost 9,70 euro(!).

Dat is ca. 20 euro kwijt voor een retourtje 1e klas. Best een bedrag vond ik!

Ik zat grappig genoeg tegenover Karel van de Graaf, en volgde een compleet (en volgens mij vertrouwelijk) gesprek over salarissen bij de publieke omroep. Niet gedacht dat Karel de trein zo nemen overigens. Volgens mij had hij het zelf ook niet helemaal door want hij zei geregeld "even tussen jou en mij" (terwijl iedereen in de coupe vrolijk meeluisterde)

SDC10172Eigenlijk was het best wel relaxed. Ik kon rustig een blaadje lezen en daarna nog wat werken op m'n laptop.

Je moet overigens wel blijven opletten want voordat je het weet mis je een station waarop je had moeten overstappen. In dat geval heb je kans dat je eindigt in Leeuwarden terwijl je eigenlijk naar Schiphol moest...


Ideaal is wel dat het Microsoft gebouw dicht bij het station ligt. Na aankomst hoef je maar 10 minuten te lopen (of met de hotelbus 1 minuut) en je bent op kantoor!

Al met al was de ervaring positiever dan ik had gedacht....
Nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar de trein is voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten