woensdag 18 juni 2008

Hotel 1000

Ik heb een nieuw favoriet hotel in downtown Seattle: Hotel 1000.

In dit hotel is iedere hotelkamer voorzien van state-of-the-art technologie om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Bij binnenkomst in de kamer wordt je persoonlijke voorkeur voor kunst getoond op twee grote plasmaschermen. Nou moet ik nog wel een persoonlijke voorkeur voor kunst ontwikkelen maar het idee bevalt me wel.

Een andere goed idee: in alle kamers hangen (onzichtbare) infraroodsensoren. Deze detecteren of er mensen in de kamer zijn. Je wordt dus nooit meer gestoord door een schoonmaakster terwijl jij net aan het bijkomen was van je jetlag.
(dus ook geen "klop, klop, hello roomservice" meer op iedere deur in de gang)

Door de hele kamer zitten stopcontacten, ook naast je bed, zodat je overal met je laptop kan werken of je telefoon kunt opladen. Je wil niet weten hoeveel hotels geen stopcontact in de buurt van het bed hebben.

Je wil ook niet weten hoeveel hotels $$$ rekenen voor wireless internet. 20 euro per dag is geen uitzondering. Hotel 1000 heeft gratis high-speed internet en iedere kamer heeft tevens een snelle (ook gratis) wireless verbinding beschikbaar.

Dat snelle internet wordt ook gebruikt voor de telefonie. De telefoons zijn Cisco touchscreen VoIP (Voice over IP) telefoons waarmee je airline info kan raadplegen (inchecktijden, vertragingen), het weer kan opvragen en ook gratis kan bellen binnen heel Amerika. Je kan een conference call dus doen vanuit je kamer zonder geconfronteerd te worden met honderden $$$ aan telefoonkosten.

Ook het bed is super en ze hebben luxe douches (met waterval). De douche is  apart van het bad. Ik vind het altijd verwonderlijk in hoeveel hotels je nog steeds moet douchen in de badkuip met gordijntje...

Verder is er een fluisterstill airco die echt goed werkt (waarbij je 's nacht ook gewoon kan slapen), 24 hour valet parking, 24 hour room service, Spa, Fitness zone, een bad dat zich vult met water via het plafond, een electronische glazen afscheiding (het glas wordt met een druk op de knop ondoorzichtig), electronische "do not disturb" en "clean my room" knoppen, electronisch bel, iPod docking station, intelligent minibar, Audio/Video hub waarmee je je laptop, iPod en zelfs je Zune kan aansluiten en afspelen via de TV)!

Maar veel zal ik er niet aan hebben want over 3 maanden wonen we hier...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten