zaterdag 5 juni 2004

Jackie Elise Suzanne Sabine (JESS) Pesch

De geschiedenis van Jackie Pesch

25 augustus: Huwelijksreis Australie

Na onze bruiloft vertrokken we op 25 augustus naar Australie voor onze huwelijkreis.
In drie weken van Syndey naar Cairns, 3000 kilometer verder. Heen met z'n tweeen, terug met z'n drieen. Jackie Pesch: made in Australia!

2 oktober: Hil is zwanger!
baby pesch 002

De verassing was compleet toen Hilde vanochtend de kamer binnen kwam met een plastic taafje in haar hand. Op de stick waren duidelijk twee bolletjes zichtbaar, iets dat volgens de kleine lettertjes van de gebruiksaanwijzing erop wees dat er een Baby Pesch in aanbouw was!!!
baby pesch 001
De Predictor Stick voorspelt een Baby Pesch...

De gebruiksaanwijzing van de Predictor stick was duidelijk: "Predictor geeft een betrouwbare uitsl*g in 99,7 % van de gevallen". Baby Pesch is in aanbouw en ongeveer 6 weken oud!

28 oktober: De hartsl*g van Baby Pesch...

Hil en ik zijn vandaag voor het eerst bij de verloskundige geweest om te luisteren naar het hartje van Baby Pesch. Vrijwel iedereen die ik gesproken had vond het horen van het hartje wellicht nog indrukwekkender dan het zien van de eerste echo. Na wat verwoede pogingen volgde de eindconclusie van de verloskundige: "Geen hartsl*g te bekennen..."

Ik was enigszins in paniek door dit nieuws maar Hil bleef nuchter onder de situatie. Haar conclusie was dat de baby waarschijnlijk op mij leek en alles wat later deed. Waarschijnlijk was ie nog niet begonnen met het maken van een hart. Dus besloten we te wachten op de volgende echo...


4 november 2003: De eerste foto van Baby Pesch!

Een spannende dag vandaag. De grote vraag is natuurlijk: is Baby Pesch alive? Om tien voor elf waren Hil en ik paraat bij Ziekenhuis Gooi Noord waar we ontvangen werden door de dokter die de echo zou doen. We waren allebei erg benieuwd. Niet alleen naar de eerst foto van Baby Pesch maar ook naar zijn leeftijd. En nog belangrijker, of alles werkt.

De arts maakt een echo en legde uit wat daarop te zien was. Het beeld, dat nog het meest lijkt op een storing op TV, bleek een baby te bevatten met een kloppend hart! Hil kon direct een hoofd en lichaam ontdekken maar mij kostte het wat meer moeite. Het zou mij geruststellen als ik op de volgende echo ook iets van een arm, vingers en tenen kan waarnemen.
76
De eerste echo (met aanwijzingen voor diegene die er niets in zien)
Het belangrijkste is dat baby Pesch een hart heeft dat klopt! Baby Pesch doet het en is ongeveer 10 weken oud! Ik wilde gelijk weten of hij al kon zien of het een jongetje of een meisje wordt maar moet daarvoor nog even wachten tot de baby 20 weken oud is. Pas dan kunnen ze een betrouwbare indicatie geven...

boygirl_forum

20 januari 2004: Baby Pesch wordt Babe Pesch!

Tijdens de eerste pretecho komt het moment waar zo naar uitgekeken hebben, wordt Baby Pesch een boy of een girl? Na wat gezoek en geprik in Hilde's buik komt het antwoord: Baby Pesch wordt Babe Pesch, een Baby-Girl!!!


Wachten...

Wachten...

En nog eens wachten...

Donderdag 3 juni 2004: De weeen beginnen!
En dan is opeens donderdag 3 juni 2004. Hil belt op en vraagt wat ik wil eten. Ze zegt dat ze zich de hele dag al een beetje misselijk voelt en last heeft van kramp. Als ik thuis kom om 19:30 blijkt dat de kramp iedere 10 minuten terugkomt. Er gaan bij mij meerdere belletjes rinkelen maar volgens Hil is een wee veel pijnlijker en ze gaat door met het huis stofzuigen en dweilen. De krampjes worden echter steeds regelmatiger, en heviger. We klokken de tijd die tussen de weeen zit en komt op zo'n 5 tot 7 minuten. Om 20:00 is de frequentie minder dan 5 minuten en bellen we de verloskundige. Die zegt over een uur te komen. Hil neemt inmiddels alle vormen aan om de weeen op te vangen. Als de verloskundige langskomt is de ontsluiting 6 cm. en mogen we naar het ziekenhuis. Alles verloopt voorspoedig. Hil heeft enorm veel pijn maar gaat er echt perfect mee om. Ze blijft gedurende alle weeen diep in- en uitademen en neemt tussendoor optimale rust.

Vrijdag 4 juni 2004: Jackie Elise Susanne Sabine!!!
Na 3 uur persen zie ik een hoofdje verschijnen en nog geen 10 minuten later wordt op 04-06-04 om 00:06 Jackie Elise Susanne Sabine Pesch geboren!!! We zijn op sl*g verliefd!

PICT7148 - Baby Pesch is weer gekalmeerd
Jackie Elise Susanne Sabine!

PICT7222 - Jackie
Onze lieve, kleine Smurf Jackie, drie dagen oud!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten